Etichete

, ,

Duminică, în zi de relaș alături de cei dragi, ne-am încărcat inima de bine și de tihnă. În casă este cald și bine, afară a nins ca în povești, iar noi ne-am ocupat timpul cu tot felul de chestii pline de domestic. Atât de mult bine aduc aceste momente și așa se mai cuibăresc în existențele noastre, de nu le-aș da pe nimic. Nu știu câte detalii va mai ține minte Luca peste ani, dar eu strâng și tot strâng, pentru a nu rata nici un amănunt, atunci când le voi povesti nepoților mei. Activitățile noastre nu sunt spectaculoase dar sunt ale noastre și de dau puterea de a merge mai departe. Căutăm să ne înconjurăm de ce ne place și să stăm la adăpost de diferite stări ce ne-ar putea cauza un disconfort.

Am privit la televizor emisiuni îndrăgite, am cântat la pian, am apreciat măiestria copilului în scoaterea lui Mario din tot soiul de situații dificile de-a  dreptul! Am făcut teme, am scris, am desenat, am citit.

Ce-am citit și ce-am scris? Păi Scrisori către Moș Crăciun. Și ce scrisori!

Am cumpărat această carte apărută la editura Prut, care de fapt nici nu este o carte, ci un set pentru scrisori. Conține 10 foi de scris și 10 plicuri, o foaie cu abțibilduri strălucitoare, 6 șabloane, 6 cărți poștale, un pix, un creion și o radieră. Precum se vede este utilat cu tot ce-ți trebuie pentru a porni o corespondență. Așa ca odinioară, nu electronică. 🙂

Dar piesa de bază a acestui set este o cărticică, în care este vorba despre un băiețel, pe nume Mihaiță, ce poartă o corespondență cu Moș Crăciun. După modelul băiatului din poveste, a scris și Luca o scrisoare Moșului și vom vedea astăzi, dacă va primi și răspuns. Dar simt eu că va primi!

Luca citește Scrisori către Moș Crăciun – video

Scrisori catre Mos Craciun colaj

Așadar, Luca a citit povestea și am avut tot soiul de dialoguri pe această temă.

Luca citește Scrisori către Moș Crăciun 2 – video

Apoi am pregătit o foaie A4, coală ce era acoperită cu cerneală, asta ca Luca să poată folosi șabloanele găsite în acest set. Am mai folosit această tehnică în abordările noastre hibernale, iar efectul este foarte frumos.

Scrisori catre Mos Craciun1 colaj

Cam așa am lucrat noi având ca postament setul prezentat mai sus. Cu siguranță, voi căuta ca această corespondență cu Moșul să aibă mai multe scrisori, acum, când este și momentul lor. Chiar dacă nu mai este la modă să trimiți scrisori de hârtie, farmecul lor are ceva aparte, ce nu va pieri niciodată.

Scrisori catre Mos Craciun2 colaj

Dacă sunteți mai conservatori, poate n-ar fi rău că încercați să scrieți o scrisoare, așa, ca odinioară. 🙂