Etichete

,

DSC_7765

Cartea Corneliei Funke Povești despre devoratori de cărți, fantome din pod și alte personaje de basm a intrat în casa noastră la pachet cu alte titluri. A stat cuminte în raft, iar rândul i-a venit odată cu vacanța.

img114

Coperta cărții nu mi-a spus prea multe și asta pentru desenul de pe ea, nu prea bate cu desenele plăcute ochilor noștri. Dar și ilustrațiile acestei cărți au o istorioară, pentru că ele sunt semnate atât de autoare, Cornelia Funke cât și de alți ilustratori. Veți vedea că ilustrațiile din interiorul cărții sunt foarte frumoase și ajută cititorul să afle despre ce este vorba, doar privindu-le. Din acest punct de vedere, se poate face și o lectură de imagini, sau ceva exerciții legat de acest subiect. Atașez câteva desene pentru a vă putea face o părere.

img095img097 img098 img099 img100 img104

Cornelia Funke s-a născut în 1958 în Dorsten. După bacalaureat, a studiat pedagogie și a lucrat cu mulți copii năstrușnici într-un loc de joacă din partea nouă a orașului Hamburg. În paralel, a urmat un studiu universitar de grafică pentru cărți de copii. Din 1987, Cornelia Funke scrie și ilustreaza cărți pentru copii.

Așadar, se vede că nu este străină de copii și de interacțiunea cu ei. Iar acest lucru răzbate din minunatele  povești adunate în volumul de față.

Cartea este scoasă în condiții foarte bune și frumoase la editura Rao. Când spun bună, mă refer la faptul că are o copertă lucioasă, groasă, iar filele sunt foarte bine legate, neexistând pericolul de-a se desprinde în timpul lecturii. Poveștile sunt găzduite de o hărtie mai groasă, de culoare gălbuie, plăcută ochiului și mâinilor. Celor 30 de povești le-au trebuit  181 de pagini pentru a se putea așterne. Sunt relativ scurte ca întindere iar ilustrațiile alternează într-un mod odihnitor pentru micul cititor, cu textul. Pentru exemplificare, am atașat primele două povești ale volumului.

DSC_9508 DSC_9509 DSC_9510 DSC_9511 DSC_9513 DSC_9514 DSC_9515

Pentru Luca a fost o plăcere lecturarea acestei cărți. Au fost povești pe care le-a citit de câte două- trei ori, atât de tare s-a amuzat și atât de mult i-au plăcut.

Luca lecturează Porcușorii dunelor de Cornelia Funke – video

Luca citeste Basme de Cornelia Funke (3) Luca citeste Basme de Cornelia Funke (4) Luca citeste Basme de Cornelia Funke (5) Luca citeste Basme de Cornelia Funke (10) Luca citeste Basme de Cornelia Funke (12)

Este previzibil de acum, că nu am putut să nu fac niște fișe de lecturi, iar de această dată ele au fost mai amănunțite, adică am trecut prin mai multe povești (aproape toate). Luca a completat fiecare fișă în parte, apoi le-am laminat și am alcătuit un portofoliu foarte frumos. Fișierul cu aceste materiale îl atașez mai jos, poate îl veți considera util. Deasemenea se poate personaliza cu numele micului cititor ce a completat fișele, ultima filă putând fi modificată.

Fise lectura Cornelia Funke–  Povești

DSC_9491 DSC_9492 DSC_9493 DSC_9494DSC_9497 DSC_9499 DSC_9504 DSC_9505

Să știți că a fost un exercițiu minunat pentru că așa am constat cu plăcere că Luca nu a uitat detalii ale poveștilor și a fost nevoie de puține ori pentru a apela la carte. Pe aceste fișe veți observa că sunt și exerciții cu sinonime, cu numerale etc, pe care am încercat să le strecor legându-mă de subiectul poveștii cu pricina. O parte din fișe arată ca mai jos, după ce au fost completate și laminate.

DSC_9495 DSC_9500 DSC_9501 DSC_9517DSC_9516

Nu ocoliți aceste povești pentru că sunt mai atipice. În ele se îmbină vechiul cu noul, realul cu imaginarul, trecutul cu prezentul. Veți întâlni cavaleri cu nume haioase – Oswald din Pietroasa Licheniană și domnițe năbădăioase, copii plecați în excursie care intră cu autocarul în burta unui balaur, animale de companie și câte și mai câte!

Vă lăsăm să descoperiți și să vă bucurați. Și dacă-i așa, dați-ne de știre și nouă.

 

 

Publicitate