Etichete

, , ,

Imagine

Demersul nostru englezesc a ajuns la haine. Acum, că tot vine perioada caldă, a sosit timpul să mai scăpăm de încotoşmănare şi să ne bucurăm, în tihnă, de vremea frumoasă şi de razele soarelui.
Aceste informaţii, în limba engleză, nu sunt la prima rostire, dar de ceva vreme ele sunt mai structurate, mai temeinic învăţate şi cu multă ritmicitate.
Cu Răzvan am început mai devreme studiul limbii engleze alături de un profesor şi am avut norocul de-a întâlni o tânără absolventă, care a avut „lipici” la copil, şi acum, după atâta amar de vreme, Răzvan stăpâneşte limba lui Shakespeare foarte bine, motiv de mare mândrie pentru mine.
Însă cu Luca treburile au stat altfel, pentru că fiecare are ritmul şi felul lui de-a fi. Dar asta nu reprezintă pentru noi o piedică iar lucrurile vin firesc.

Revenind la tema abordată astăzi, ea vine ca o încununare a mai multor „sesiuni” de discuţii şi exemplificări.

ImagineDSC_4909 DSC_4910 DSC_4911

Am apelat, din nou, la 1000 de cuvinte  Manualul ilustrat Englez – Român şi am găsit trei capitole pentru această sectiune- the clothes 1,2,3 plus un capitol pentru încălțăminte – the shoes dar şi un capitol pentru bijuterii – the jewellery.

DSC_5280 DSC_5281 DSC_5282 DSC_5283 DSC_5284

Apoi am printat şi laminat nişte fişe, de la English Exercises.org, și le-am transformat în cartoline. Pe fiecare în parte, copilul a scris ce reprezintă dar şi ce culoare are piesa de vestimentaţie respectivă.

DSC_5188 DSC_5189 DSC_5190

Tot pentru acestă temă am gasit nişte fişe pe care Luca le-a completat, pentru că este foarte important să înţeleagă că spre deosebire de limba română în care cuvintele se scriu aşa cum se pronunţă (marea majoritate) în limba engleză nu este aceeaşi regulă. Iar pentru aceasta trebuie mult exerciţiu. Am adunat aceste fişe laolaltă şi le ataşez, în speranţa că doritorii vor fi câştigaţi, nemaipierzând timpul căutându-le.

Luca haine engleza

O altă etapă frumoasă a fost aceea în care, Luca a trebuit să pună într-o parte hainele pe care le poartă băieţii iar în alta, hainele ce sunt purtate de fetiţe. Evident că au fost piese de vestimentaţie ce sunt purtate atât de băieţi cât şi de fetiţe. Pentru a face acest lucru mai uşor, scrieţi pe bucăţele de hârtie numele hăinuţei, pentru ca mai apoi, copilul extrăgându-le dintr-un coşuleţ, să le pună la locul potrivit. Se pot ţese discuţii frumoase pe marginea acestei activităţi.

DSC_4941

Ne-am adus apoi aminte de nişte figurine din material, umplute cu vatelina, pe care le-am achiziţionat de foarte multă vreme, figurine cu ajutorul cărora se poate alcătui alfabetul dar folosind cuvinte din limba engleză. Luca a fost foarte încântat să le înşire iar, de data aceasta ştiind mai bine cum se pronunţă cuvintele respective şi punându-le în ordinea corectă. Aceste figurine se pot asocia şi în funcţie de culori. Pe o parte a figurinei este scris cuvântul, iar pe cealaltă este desenat obiectul.

DSC_4915DSC_4916DSC_4917DSC_4918DSC_4920DSC_4921DSC_4923DSC_4924 DSC_4925

Şi iată cum am reuşit într-un mod plăcut şi relaxant să mai adăugăm la bagajul de cunoştinţe, câteva noi. Ca în orice domeniu, dacă repeţi, consolidezi şi stăpâneşti noţiuni din ce în ce mai complexe.

Drept pentru care, vă invităm să faceţi acest lucru, într-un ritm propriu.