Etichete

, , , , ,

Nu doresc să trec sub tăcere aceste două cărți, pentru că nu merită acest tratament din partea mea. Au adus clipe de lectură minunate în compania a doi frățiori drăguți.

Povestea unui omuleț din clasa a IV-a de Judy Blume, face parte dintr-o serie de cinci romane despre Peter, Colțunaș și Sheila. Acesta este primul volum iar sursa inspirației pentru Colțunaș a fost fiul autoarei, Larry.

PovesteaunuiomuletdinclasaaIV-a9-pic

Primul capitol ni-l prezintă pe Picurici, o broscuță țestoasă ce a fost câștigată de Peter la petrecerea de ziua lui Jimmy Fargo. Sursa de inspirație a acestui personaj a fost o știre dintr-un ziar. Tot din capitolul introductiv aflăm care sunt membrii familiei lui Peter și cu ce se ocupă fiecare.

O cunoaștem pe mama băiatului:

Nu-i plac țestoasele și-mi spune mereu să mă spăl pe mâini. Asta nu înseamnă doar să le trec prin apă. Spălatul înseamnă că trebuie să folosesc săpun și să-mi frec mâinile una de alta. Apoi trebuie să le clătesc și să le șterg. Ar fi trebuit să știu lucrurile astea până acum. Le-am auzit de atâtea ori!

Tatăl lui Peter lucrează la o agenție de publicitate.

El petrece o groază de vreme uitându-se la televizor. Zilele astea reclama lui preferată e cea de la Juicy-O. A făcut-o chiar el. Iar președintelui companiei Juicy-O i-a plăcut atât de mult, încât i-a trimis lui tata o ladă întreagă de Juicy-O, ca să ajungă pentru toată familia.

Mai aflăm că cea mai mare problemă a lui Peter este fratele lui. Un copilaș de doi ani și jumătate, căruia toată lumea îi spune Colțunaș. Este mai mult decât evident, că acesta strică tot ce vede iar când se enervează se întinde pe podea și dă cu pumnii.

De-a lungul a 163 de pagini, veți trăi alături de această familie, tot soiul de întâmplări năstrușnice.

Lectură mai altfel despre Colțunaș – video

Pentru că tatăl lui Peter lucrează la o agenție de publicitate, și Luca a dorit să afle mai multe despre acest gen de activități. Iar încununarea acestor informații a fost… apariția unui afiș promoțional la un sortiment de suc, dar unul diferit. Sănătos și plin de vitamine!

DSC_3542 DSC_3547 DSC_3551 DSC_3555

Am căutat imagini sugestive pentru tema aleasă, mai bine spus ingredientele pentru suc, iar imaginile le-am îmbinat cu un text. Noi am fost foarte încântați de rezultat și chiar am făcut un suc de morcovi, pentru că tare ne-a mai îmbiat afișul. De unde am tras concluzia, că și-a atins scopul! 🙂

DSC_3557

Continuarea poveștii unui omuleț din clasa a IV-A este SuperColțunaș. Acum avem de-a face cu aceleași personaje, dar peste care a trecut timpul. Colțunaș, puștiul neastâmpărat care-i face viața amară fratelui mai mare, a mai crescut. Însă necazurile nu s-au încheiat, ci din contră, au sporit. Dar vestea cea mare este aceea că, familia se va mări cu încă un bebeluș. Ce va urma?

img150

Așadar, sunt toate datele pentru a vă face curioși să vă întâlniți cu aceste minunate personaje.

Judy Blume (n. 1938) şi-a petrecut copilăria în oraşul Elizabeth, din statul New Jersey, inventând poveşti. Cele douăzeci şi patru de cărţi scrise de ea au câştigat peste nouăzeci de premii, însă cele mai importante sunt acelea acordate de tinerii cititori.

Nu trebuie omis nici Roy Doty (n.1922) cel care a ilustrat Povestea unui omuleț din clasa a IV-a, care este un cunoscut şi apreciat ilustrator american. A realizat desenele pentru o sută şaptezeci şi cinci de cărţi pentru copii, fiind, în acelaşi timp, autorul a douăzeci şi şapte dintre ele. Caricaturile, ilustraţiile şi benzile sale desenate au apărut în multe dintre cele mai cunoscute publicaţii din SUA.