Etichete

, , , , , ,

DSC_1660

 – Luca, hai să lăsăm pe mâine restul paginilor care au mai rămas.

   – Nu pot, mama, este prea frumoasă această poveste şi nu am răbdarea până mâine!

Și uite așa, am trăit s-o văd şi pe asta! Copilul nu poate lăsa cartea din mână pentru că este prea interesantă!

Secretul lui Milton” este o carte pe care am achiziţionat-o din întâmplare, „răsfoind” site-urile cu cărți. Nu avea nici un fel de prezentare însă coperta mi-a șoptit: „cumpără-mă”!

Nu peste mult timp am primit coletul în care mai erau și alte cărți. Le-am răsfoit, le-am mirosit însă nu am trecut imediat la lecturarea lor. Cartea pe care o citea nu era terminată și l-am învățat să nu înceapă mai multe cărți deodată. Va avea timp pentru asta, mai târziu.

DSC_1551

DSC_1554

DSC_1560

DSC_1566

Am atașat câteva imagini din timpul lecturii acestei cărți.

„Secretul lui Milton” este o carte scrisă de Eckhart Tolle și Robert Friedman și acestia au transpus conceptul bestseller-ului ,,Puterea prezentului” intr-o poveste pentru copii. Povestea este foarte frumos ilustrata si reprezinta un mijloc de educatie pentru parinti. ,,  Secretul lui Milton” va inspira si va ajuta copiii care se confrunta cu situatii dificile la scoala, pe terenul de joaca sau oriune altundeva.

Milton are un secret minunat. Acum îl poți descoperi și tu! Milton era un copil fericit, până ce un copil obraznic de la școală începu să-l îmbrâncească. Acum îl îngrijorează constant ce ar putea să îi facă obrăznicătura în timp ce se află la școală. Însă Milton întâlnește câteva situații (inclusiv o lecție foarte specială a pisicii Snuggle) care îl ajută să înțeleagă un lucru foarte important: singura metoda de a fi fericit este de a trăi în prezent.

Pornind de la atitudinea copilului, am dorit să mergem puțin mai departe și să facem câteva activități bazate pe textul citit.

În primul rând s-au scris personajele cărții, atât cele pozitive cât și cele negative, dar și câteva opinii ale lui Luca privitoare la poveste.

DSC_1628 DSC_1629

Apoi, am pregătit patru machete de culori diferite, câte una pentru fiecare membru al familiei, pe care Luca să scrie câteva cuvinte privitor la fiecare, despre cum vede el trecutul, prezentul și viitorul.

DSC_1598

A fost un exercițiu minunat, cu multă distracție, mirare, dar și teama de a nu interpreta noi greșit, cuvintele lui.  I-am explicat că nu are de ce să se teamă și că nici unul dintre noi nu vom fi supărați de părerile lui.

DSC_1633

DSC_1655  DSC_1656

DSC_1657  DSC_1658

Ultima etapă a fost o activitate matematică. Cerința a fost de a se afla rezultatul unor adunări care, mai apoi,  să fie trecute în coloanele potrivite: cu numere pare și cu numere impare.

DSC_1662 DSC_1663 DSC_1664

Macheta cu acest personaj am făcut-o pentru sufletul nostru. Vom mai face activități pe marginea acestei povești exceptionale!

DSC_1599DSC_1612

Dacă v-am făcut curioși, cumpărați cartea cât mai repede pentru ca mai apoi să aveți o lectură plăcută!