Etichete

, , , , , ,

Vara trece încetișor, aproape că nici nu simți. Nu am plecat, încă, de acasă, în destinații mai îndepărtate pentru că a venit Răzvan și dorim să stăm împreună. Am respectat dorința lui, de a sta pe loc, din cauză că el a vrut asta, simțindu-se obosit. Cel puțin, așa cred.

Am căutat să avem parte de activități reconfortante, ca de sezon estival. În anii trecuți, la această oră eram deja obosiți de atâta umblat, însă acum voiajul nostru este poziționat în a doua jumătate a verii.

Luca a avut o perioadă de două săptămâni în care nu a scris nimic, adică, în concepția lui, nu a avut nici o temă. În schimb, a citit destul de mult, zilnic. Spuneam că deja a bifat câteva titluri de pe lista dată de la școală dar iată că a dorit să citească și cartea primită la premiu, pentru că deh! e de la doamna.

Cei doi teribili, căci despre ea este vorba, apărută la Editura Arthur și scrisă de Jory John și Mac Barnett, este o carte care reușește să te țină tot timpul fascinat, asta pentru că nu știi la ce farse se mai gândesc cei doi protagoniști: Miles și Niles.

Cei doi teribili

Miles este un școlar ce trebuie să se mute în alt oraș, alături de părinți, ceea ce-i pricinuiește o mare supărare. Dar poate nu ăsta este motivul supărării ci acela că trebuie să-și refacă numele de cel mai mare farsor al școlii.

Aici există deja un farsor, pe nume Niles, iar acesta îl întrece pe Miles în măiestria cu care-și „confecționează” farsele.

Și va avea prilejul să se convingă chiar din prima zi de școală, atunci când Niles reușește o farsă de zile mari: mută mașina directorului în fața intrării de la școală, astfel elevii fiind nevoiți, pentru a ajunge în clase, să treacă prin mașină. Și să i-o facă praf! 🙂

Cartea este minunat ilustrată, iar despre comicul situațiilor întâlnite, ce să mai vorbesc! Luca a fost încântat de ingeniozitatea celor doi copii și de cum au decurs lucrurile atunci când băieții au format o societate numită „Cei doi teribili”.

Atât a fost de captivat că a cărat-o cu noi la tăpșan, acolo unde atmosfera era cumva asemănătoare cu cea din carte, numai că lângă noi erau capre, nu vaci. 🙂 Și nu o turmă, ci doar 5.Cei doi teribili1

Cei doi teribili – fragment video

 Cei doi teribili 1 – fragment video

După ce a terminat-o de citit și cum se scurseseră cele două săptămâni de nefăcut nici o temă, a completat fișa pe care am pregătit-o lecturilor din vacanță. O atașez, poate vă va fi de ajutor.

Lecturile unui școlărel de clasa a III, Cei doi teribili

Cei doi teribili2Pentru o cronică mai amănunțită a acestei cărți dar și a altora, vă invit să citiți blogul Colț firesc de refugiu. Sunt convinsă că veți găsi acolo multe minunății.

În rest, ne e bine. Spor la citit!