Etichete

, , , , , , , , , , ,

Când spun acest lucru, nu exagerez cu absolut nimic! Poate părea ciudat, dar de când mă ocup de confecționarea acestor machete didactice provocările au fost numeroase și am realizat până la final, lucruri pe care nu credeam că sunt în stare să le fac.

Am să încep cu castelele confecționate. Fie că au fost destinate Crăiesei Zăpezii, că au fost folosite pentru culori și forme, că au adăpostit piticii (de data aceasta sub altă denumire, aceea de casă), aceste construcții, elaborate dealtfel, mi-au demonstrat că trebuie să-ți dorești cu ardoare ceva și nu există să nu poți realiza într-un fel sau altul. Sunt extrem de dragi mie, pentru că au fost inedite și au făcut parte din  proiecte care au luat calificative maxime 🙂

DSC_2683DSC_2684

Apoi a venit caruselul sentimentelor, atunci când a fost necesar construirea unei roți. A fost ceva migălos pentru că aici a fost necesar un angrenaj în care s-au regăsit roți, rulmenți, șaibe și alte accesorii. Dar a mers și și-a atins scopul 🙂

carusel1carusel 9

Un alt proiect a fost acela al învățării prin descoperire. Am făcut niște puzzle-uri ce au trebuit asamblate pentru ca la final să existe un tot unitar într-o înșiruire perfectă.

DSC_2864DSC_2886DSC_2861

Tot un puzzle am făcut și pentru o temă hibernală, necesară desfășurării unei inspecții la Bistrița.

ImageImage

Dragi îmi sunt și avizierele pentru școli sau grădinițe iar aici am căutat să merg pe abordări mai mari, pentru preocupări mai avansate. Acestea au fost folosite tot timpul anului pentru a anunța tot soiul de evenimente ce urmau să se petreacă în școală.

Dragi îmi sunt și temele despre circulație, iar aici am confecționat materialul necesar întâlnirii dintre copii și agenții de poliție. Ceea ce spune omul în uniformă are mai mare relevanță pentru micul pieton. S-au făcut jocuri de rol cu ajutorul semnelor de circulație iar oamenii legii au avut buna inspirație de-a intra în el 🙂

DSC_9854 DSC_9855 DSC_9856 DSC_0133 DSC_0134

Drag îmi este și să confecționez panouri care să constituie suportul desfășurării activităților de dezvoltare a vorbirii cât și cele matematice, unde mai pui că se pot folosi și pentru evidențierea responsabilităților. Acestea pot căpăta forme care mai de care mai variate în funcție de numele grupei, al grădiniței.

DSC_9857 DSC_9858

Nu doresc a încheia înainte de-a vă mulțumi pentru săptămâna ce tocmai s-a scurs, săptămână în care am avut parte de multă atenție din partea dumneavoastră. Îmi doresc ca răsfoindu-mă 🙂  să fi găsit idei și abordări inedite. Iar dacă aveți cumva idee de un material pe care-l doriți dar nu s-a materializat, poate îi dăm viață împreună 🙂 Eu aștept provocări și sunt deschisă la ele!

Acum, pe ultima sută de metri înainte de începerea școlii, să aveți spor, inspirație maximă, iar îngerașul să vă păzească și îndrume în alegerea celor mai înțelepte decizii.

DSC_9830DSC_9831