Etichete

,

Venirea la Brasov a constituit un prilej minunat, pe care nu l-am putut rata, acela de-a citi tot soiul de povestiri frumoase, povestiri ce au venit sa completeze lecturile noastre anterioare. Saptamana trecuta am vorbit cu Luca despre frica si despre temeri, iar cum a fost atunci puteti vedea aici.

DSC_9867

Alina are o biblioteca intreaga pentru copii, iar noi am avut acceptul ei sa citim si sa si lucram pe marginea unora dintre carti. Am incercat si-am si reusit sa facem niste activitati minunate in care am angrenat si fetele, si chiar daca diferenta de varsta este mare, veti vedea ce lucruri frumoase au realizat. Asta si pentru ca fetele Alinei, Mara si Ioana sunt foarte pricepute si indemanoase si nu se dau in laturi la a se inhama la lucruri care sunt cam peste puterile lor. Dar surprizele placute nu au intarziat sa apara si am dovezi care sustin acest lucru 🙂

De aceasta data cartea vizata a fost Domnul Intuneric se strecoara de Ella Burfoot pe care o gasiti acum pe elefant.ro si nu numai. Este o carticica foarte frumos editata, cu o foaie lucioasa, cu text extrem de lejer si cu ilustratii minunate.

Domnul Intuneric se strecoara - Ella Burfoot

Va invit sa nu ezitati in a o achizitiona pentru ca se poate lamuri in mare masura temerea legata de intuneric.

Domul intuneric se strecoara 1

Luca citeste Domnul Intuneric – video

Dupa ce Luca a citit si fetelor povestea, m-am gandit sa lucrez ceva in care sa fie angrenate si fetele si am pregatit cate o fisa, mai deosebita, pe care copiii sa scrie sau sa deseneze notiuni legate de frici.

Luca a scris o fisa de lectura, modelul pe care l-a primit de la doamna invatatoare, pentru ca mai apoi sa completeze si fisa Domnul Intuneric. Pe aceasta fisa a scris cateva lucruri despre temerile si fricile sale.

Domnul intuneric - Luca lucru

DSC_0119 DSC_0120

Mara a reusit cu brio sa scrie si ea, cu putin ajutor, despre temerile sale. Este de apreciat dorinta ei de-a scrie asa cum este de apreciat si faptul ca a inceput sa citeasca singurica din ce in ce mai bine. Microbul pentru lectura este deja inoculat. Pentru ca si ei si surorii sale le place foarte mult sa coloreze, l-am lasat pe Domnul  Intuneric facut din hartie alba. Si am avut placuta surpriza, ca in urma coloratului sa descopar un Intuneric mai altfel.

Domnul intuneric - Mara lucru

In cazul Ioanei lucrurile au stat diferit pentru ca ea este prea mica si nu stie sa scrie, pe fisa pregatita a desenat lucrurile de care ea se teme. Asa am descoperit ca ii este frica de crabi si de alge, de serpi, sobolani si florile mancotoare dar si de T-Rex si al sau urlet. Desenele ei sunt minunate!

Domnul intuneric - Ioana lucru

Si iata ca am reusit sa gasesc o formula in care trei copii de varste atat de diferite sa completeze acelasi fel de fise. Eu una an fost foarte incantata de rezultatul final.

Sunt convinsa ca peste ani, aceste amintiri vor fi numai bune de povestit nepotilor. Si daca ma gandesc prea bine, nu este prea indepartata aceasta stare 🙂

Domnul intuneric - lucru copii Mara,Ioana ,Luca