Etichete

,

Brasov 17august2014

Despre copilarie s-au scris tone de hârtie. Înțelepti de pe toate meridianele au disecat această noțiune până în cele mai întunecate unghere și au dat verdicte despre întâmplări de genul acela sau trăiri de genul acesta.

Eu continui să cred că această stare, a copilăriei, este atât de personalizată, încât se vor mai scrie tone de cărți și tot va rămâne neelucidată. Copilăria din ziua de ieri nu mai seamănă cu copilăria din ziua de astăzi, așa cum copilăria din ziua de astăzi nu va mai semăna cu copilăria de mâine. Și atunci, nu rămâne copilăria ,,deschisă” pentru surprize?

Pe mine m-au intrebat baietii mei, la un moment dat, cum am putut trai in copilarie fara Mc Donald sau fara atata tehnologie. Copiii nu sunt capabili sa inteleaga, cel putin atunci cand sunt mai mici, ca se poate trai aproape oricum, daca ai un minim necesar supravietuirii. Nu a fost si cazul meu, pentru ca eu am avut o copilarie de vis, cum am mai si scris in alte randuri si nu m-a afectat lipsa niciunui modernism, din simplul motiv ca atunci nu existau si nu aveam cunostinta de asa ceva. Iar noi, tancii anilor 70 ne gaseam bucuria catarandu-ne prin copaci, jucandu-ne pe afara indiferent de vreme, cat era ziua de lunga cu cheia atarnata de gat si altele, si altele. Nu se organizau ateliere pentru a ne invata cum sa ne suim intr-un copac, asa cum nu erau ateliere care sa ne desluseasca tehnica servetelului sau a insirarii margelelor, pentru ca o faceam noi, in spatele blocului pe patura, dupa cum ne mana instinctul.

Astazi lumea este foarte, foarte ocupata, iar marea majoritate a parintilor nu mai au pe lista lor de prioritati copii, asa cum ar trebui. Poate aici o sa spuneti ca nu-i adevarat, insa eu ma refer la timpul petrecut de parinti alaturi de copii si in timpul activitatilor lor. Faptul ca multi dintre ei isi trimit copiii la tot felul de manifestari organizate de altii, este binevenit (pe undeva) dar nimic nu se compara cu timpul petrecut de parinti si copii, fara intermediari. Mai nou, este un trend in randul mamicilor tinere care se dedica mult mai mult puilor ei, eliminand gradinitele si mai nou, si scolile de stat dar despre acest lucru nu doresc sa fac vorbire astazi.

Acum doresc sa vorbesc despre inegalabile clipe petrecute alaturi de copii, momente adevarate, necosmetizate, pure si crude. Atunci cand nu ai nici o fisa pregatita, nici un plan facut ci totul decurge normal (cat de pretioasa este normalitatea!). Sunt convinsa ca fiecare dintre voi ati trait sau macar ati incercat sa savurati aceste crampeie din viata. Atunci nu trebuie sa dai bine in poza, ci trebuie sa fii tu, asa cum esti! Si poate ca atunci ies cele mai minunate instantanee.

Brasov 21august2014

Copiii sar in trambulina in saci – video

Cum spuneam, zilele acestea ne incarcam bateriile cu ceea ce peste ani vor deveni amintiri din Brasov. Am avut bucuria de-a vedea cum este sa stai in compania a doua fetite, zi de zi, cateva zile intregi si vreau sa spun ca a fost ceva diferit pentru mine, mama a doi baieti. La bucuria si in experienta noastra a intrat si Razvan, care a reintregit familia noastra, dupa vacanta petrecuta de unul singur. Nu peste multa vreme, drumurile noastre se vor desparti, pentru ca el pleaca la studiu in Anglia.

Luca, Raz, Mara si Ioana1

Starea de bine ce o ofera neconditionat un copil mic este de neinlocuit. Esti cuprins de o adrenalina de dragalasenie si de bucurie pura. Din imagini vor razbate aceste stari, ce pentru mine deja constituie, frumoase aduceri aminte.

Intrecere in saci – video

Brasov 19august2014

Plimbare prin Poiana Brasov – video

Ar fi minunat daca am putea lasa toate treburile de adulti, macar si pentru cateva secunde, atunci cand se impune si sa incercam sa lasam copilasul din noi sa se bucure alaturi de copilasii nostri sau de partenerii lor de joaca. Este cel mai bun remediu de deconectare si de acumulari pozitive. Nu ezitati sa incercati!