Etichete

 

img031

Pictura pe sticlă am descoperit-o mai târziu. S-a întâmplat alături de Luca și ceea ce-a ieșit ne-a placut foarte mult. A fost o lucrare micuță, pe care a trimis-o la un concurs pe vremea când era la grădiniță. Am ajuns la concluzia că pot ieși niște lucrări minunate, pe care le poți oferi oamenilor dragi, la ocazii speciale. La fel ca și în cazul goblenurilor, despre care am scris nu cu multă vreme în urmă, nici aceste lucrări nu le-am vândut niciodată și poate o să vă întrebati, cine le vrea? Dar ca om care a lucrat în vânzări ani de zile, vă spun că, în vânzări este o vorba: orice produs are cumpărătorul lui! Deci, cu siguranță aș fi întâlnit pe cineva care să le îndrăgească la fel de mult ca mine și să le dorească. Poate că va veni și vremea acestei îndeletniciri cu finalizarea asta, însă deocamdată, nu este.

Cele mai multe din aceste picturi au fost făcute cu copii: fie lângă Luca și prietenii lui, fie cu copiii la grădiniță. Vreau să vă spun, că de fiecare dată activitatea s-a desfășurat cu multă voie bună!

În primul an de școală, în cadrul Săptămânii altfel, pentru că Luca a fost bolnăvior iar copii au lucrat într-o zi așa ceva, am respectat și noi acasă aceași temă. S-a repetat și în anul II de școală, iar ceea ce a ieșit puteți vedea mai jos. Cine este familiarizat cu personajele acestea, poate lesne observa că dacă în clasa a-I-a, Luca l-a desenat pe Mario, în clasa a-II-a a venit rândul lui Luigi 🙂

pictura Mario

DSC_5653

Apoi am mai lucrat așa ceva ca material auxiliar la activitățile pe care le-am desfășurat cu Luca, atât singur fiind, dar și în compania lui Leo sau a lui Iasmin. Cele pe care le vedeți mai jos sunt făcute anul trecut, prin luna februarie, când copii au avut de pregătit la Cunoașterea Mediului o temă despre animalele din pădurile noastre. Luca a pictat un urs și un iepuraș iar Leo un lup și un arici. Aceste picturi au fost duse la școală.

pictura sticla animale 1

pictura sticla animale 2

Apoi au mai fost cele cu tematică de iarnă, atunci când frigul de afară te îndeamnă să stai la căldurică și să creezi câte ceva. Am avut așa îndeletniciri și alături de Mara și Ioana, la Crăciunul trecut, atunci când  în așteptarea Moșului, am pictat ceva de sezon. Sau când am pregătit Calendarul de advent.

DSC_8173 pictura sticla 2 DSC_8172

Nu pot uita Narcisa și Vioreaua, extrem de îndragită și studiată la acea vreme.

Despre elefantul Elmer, numai de bine, așa cum aceleași lucruri se pot spune și despre căluțul de mare, despre cocoșelul chinezesc sau păunul indian. Acestea au fost dăruite unor oameni pe care noi îi apreciem și îi iubim foarte mult și-mi place să cred că le-au primit cu aceeași bucurie cu care le-am lucrat noi.

pictura sticla 5

calut 2

DSC_7390

DSC_8174

Nu pot uita, pentru că sunt foarte proaspete în memorie și lucrările realizate de Voinicei, de care nu mai departe de ieri am scris, și acestea reprezentând pentru micuții mei colaboratori, o premieră.

DSC_8075

Ultimele, dar nu cele din urmă vor pleca tot către niște oameni speciali și minunați din viața mea. Și cu această ocazie, la ceas aniversar mie, de această dată, le mărturisesc, fără a îi nominaliza, că îi iubesc și apreciez mult. Au un loc în mintea și sufletul meu, iar acest fapt îmi dă o stare de bine și de confort! Aștept cu nerăbdare să văd reactia ce-o vor avea atunci când le vor vedea.

Prima lucrare reprezinta o trecere prin anotimpuri, iar fiecare se poate gândi la propria experiență.

DSC_8168

DSC_8166

Cea de-a doua, reprezintă o temă pe sufletul meu, marea și tot ce aduce ea în noi!

DSC_8169

DSC_8170

DSC_8171

Vă doresc o zi minunată!