Etichete
macheta harta Romaniei, macheta mesterel, macheta mesterica, machete didactice, machete polistiren, machetă ciclul de viaţă al unui fluture, machetă Straturile Pământului
Din start trebuie să recunosc că, ideea mi-a venit văzând iniţiativa Ursuleţilor năzdrăvani.
Concursul organizat de ei este foarte frumos, dar mai ales, util. Cei care au copii, dar nu numai ei, ştiu ce important este să reuşeşti să îmbini utilul cu plăcutul şi ce bine este ca anumite deprinderi să se stabilească de la vârste foarte fragede.
În căutările mele am încercat să mă pliez pe anumite preferinţe ale băieţilor mei, să le induc obiceiuri şi manifestări ce mai târziu să le fie de ajutor. Fiecare din noi cară un bagaj dobândit din propriul mediu în care a crescut şi dezvoltat, iar atunci când devenim la rându-ne părinţi, pe lângă aceste abilităţi deja dobândite, căpătăm unele noi.
Aceste abilităţi pot înflori, dacă dorim sau pot rămâne în stare latentă.
În ceea ce mă priveşte,am transformat pasiunea de a meşteri polistiren, într-o activitate de care se pare că avea mai multă lume nevoie.
Totul a început odată cu intrarea lui Luca în grădiniţă, iar acum, privind în urmă, nici nu-mi vine să cred câte am putut realiza şi cu câtă lume am putut interacţiona, atât face to face, dar mai ales virtual.
Nu voi uita niciodată să menţionez, că activitatea mea în lumea virtuală se datorează Antoanetei, mămica Pitici, dar Voinici, susţinerii şi încurajărilor primite de la Camelia, mămica Mic atelier de creaţie dar şi ale Ralucăi, mămica blogului Caiet pentru şcoala de … acasă, a lui Andru, mămica Şotron , căreia îi mulţumesc pentru că a fost la locul potrivit la momentul potrivit şi ne-am întâlnit, dar şi încurajărilor şi remarcilor pozitive venite de la Ioana Papadopol, creatoarea miniartshow, de la d-na Valeria Pătraşcu, mămica Stejarului Pitic, cel mai bun tătic, dar şi Somnului care a fugit de-acasă dar şi a d-nei Cristina Andone, mămica Poveşti din Pădurea muzicală. De la fiecare am simţit câte ceva, care m-a făcut să cred că este bine ca demersul meu să continue.
Este evident, că la braţul meu a stat Alina, buna şi draga mea prietenă Alina, pe care o iubesc şi o respect! A fost moaşa blogului meu şi este cea care stă lângă mine, câteodată şi la propriu ( nu de atâtea ori câte mi-aş dori! ) şi mă ajută să meşteresc ceea ce nu-mi este clar.
Îmi place că învătăm amândouă, iar sentimentul acesta este de neînlocuit!
Revenind la tema iniţială, doresc a da startul primului concurs oferit de machete didactice.ro!
Nu ştiu cum o să iasă, însă ştiu că eu sunt plină de entuziasm, de idei pozitive şi de mult freamăt. Îmi doresc ca cel sau cea care v-a intra în posesia acestui premiu, să simtă la propriu, cum o insignifiantă bucată de polistiren poate transmite atâtea informaţii şi te poate face să petreci clipe minunate alături de copiii din preajmă.
Premiile din care veţi putea alege sunt următoatele:
O machetă didactică cu Meşterel sau Meşterica ( asta la alegerea câştigătorului dacă o dereşte pentru un băieţel sau pentru o fetiţă), ce va putea fi folosită pe post de presenter pentru activităţi de limbă română, matematice sau de orice altă natură. Puteţi vedea cum am lucrat noi cu ele aici sau aici.
O machetă didactică cu Ciclul de viaţă al fluturelui . Puteţi vedea aici ce mult ne-a ajutat pe noi şi acasă dar şi la grădiniţă, într-o activitate făcută de Luca alături de colegi.
O machetă didactică reprezentând Harta României, în relief. Această hartă se poate folosi atât la nivel preşcolar, dar se poate merge cu ea până la terminarea ciclului primar. Cum am lucrat noi, vedeţi aici.
O machetă didactică reprezentând Staturile Pământului. Noi am folosit-o atunci când am studiat vulcanii şi nu cred că vom uita uşor cum a fost.
Acestea sunt premiile puse în joc.
Ce trebuie să faceţi pentru a vă putea înscrie în concurs:
să daţi share unui articol găsit pe blogul meu, oricare ar fi el şi din orice secţiune: machete didactice sau activităţi educative copii
să distribuiţi articolul, poate aşa vor mai fi persoane care au nevoie de aceste machete didactice, aşa ştiind unde pot găsi ajutor, dacă doresc
să-mi spuneţi ce anume vă place, sau nu vă place, sau ce teme aş mai putea aborda, dar şi ce anume vă determină să optaţi pentru o machetă sau alta.
Concursul începe din această clipă, adică ora 15.00 data 30 martie 2014 şi se va încheia pe 13 aprilie 2014, evident ora 15.00
Vă mulţumesc pentru că aţi avut râbdare să lecturaţi cele de mai sus şi vă aştept cu mare drag, să-mi treceţi pragul. Poate nu veţi regreta, găsind măcar o idee care să vă fie utilă!
P.S. Coletul în voi trimite câştigătorului, prin curieratul rapid. Cât despre eventuale colaborări, adresa şi numărul de telefon sunt afişate pe prima pagină a blogului.
Foarte frumos concursul, felicitari si multumim! Mesterel mi se pare o macheta ce poate fi utilizata de multe ori. Cat despre subiectele abordate, eu cred ca trebuie sa urmezi in continuare interesele lui Luca, si noi ne inspiram pentru pustii mai mici decat el. Pentru mine e perfect asa, ai vazut si cu albinele 🙂
Dragă Raluca, mulţumesc pentru timpul pe care mi-l aloci. Multumim şi pentru aprecieri. Meşterel poate fi multifuncţional şi poţi merge cu el o perioadă mai lungă de timp. Idei să ai şi timp să le pui în practică.
VĂ ÎMBRAŢIŞĂM CU DRAG! Toţi trei!
Avem deja harta Romaniei in relief si a fost si este mai mult decat utila in activitatile noastre individuale sau de grup. Avem si circuitul apei in natura, care deja a avut atatia admiratori cati privitori a avut 🙂 Daca vom avea sansa sa fim noi fericitii castigatori, de data aceasta ne-am dori o machetă didactică reprezentând Staturile Pământului. Pe cand ajungem cu Tudor la aceste lectii despre Pamant si strafundurile lui, chiar nu vad cum altfel i-as putea povesti mai sugestiv, decat prin aceasta macheta 3D. La acea lectie vom folosi si ideile cu vulcanii pe care le-ati pus voi in practica, caci vor fi „spectaculoase” si sigur va retine usor informatiile fiind legate de o experienta interesanta. Ceea ce mi-a placut dintotdeuna la activitatile voastre este abordarea pe mai multe planuri a unei teme (pe carti, fise, cartoline, machete, obiecte reale etc)…si ideile pot fi preluate total pentru un copil mai mare, ca Luca..sau macar partial, cele mai simple, pentru cei mai mici…Cred ca nu este tema prezentata de voi, din care sa nu te poti inspira macar cu 1-2 idei de abordare, indiferent de varsta copilului. Va dorim in continuare multa inspiratie, spor la invatare prin joaca si multi prieteni!
Multumesc Camelia! Cuvintele tale îmi dau atît de multă forţă şi mă bucură atât de mult! Sunt genul de persoana pentru care părerea celor din jur, contează. Ştiu că nu este atât de bine să pui la suflet totul, dar eu ştiu că făcându-le cu atâta plăcere şi atâta dăruire, nu pot face rău nimănui.
Mă bucură să ştiu că pot fi de ajutor, într-un fel sau altul şi dacă mai pot oferi, chiar indirect momente minunate şi altora, e şi mai şi!
Şi eu îţi doresc putere şi sănătate să te poţi ocupa de puii tăi, la fel cum ai făcut şi până acum.
Vă îmbrăţişez!
Oh,superb concurs!
Nu stiu daca eu am ajutat atat de mult pentru ca sunt sigura ca ai si ajuns pana la urma in grupul nostru oricum 😉 dat fiind interesele si pasiunile comune!
E greu de ales un premiu! Le-am vrea pe toate 😀
Daca ar fi musai sa alegem…..am vrea (of ce greu e sa alegi cand totul e minunat!!! macheta cu straturile Pamantului.
Luca este de admirat cum este el, dar si prin munca ta cu el.Din cate stiu la fel ai procedat si cu baiatul mai mare, deci e clar ca e bine asa!
Legat de subiectele abordate, cred ca e bine sa mergi in continuare pe linia de interes a pustiului tau pentru ca e bine asa. Orice este facut din interes si cu pasiune are sorti de izbanda 😉
Dragă Antoaneta, cu siguranţă trebuie că ştii, cum e să fii primul într-o activitate a cuiva! Nu ştiu dacă aş fi ajuns, cum aş fi ajuns şi crede-mă, nici nu mă interesează. Se pare că destinul a vrut să ne intersectăm, deocamdată virtual, dar la vară, dacă ne sincronizăm, voi face tot posibilul să ne şi întâlnim. Cât despre subiectele abordate în activitatea mea, voi continua să merg la ,, braţ” cu Luca, pentru că el este scopul meu acum. Din toamnă, dacă totul se termină cu bine, Răzvan va pleca la studii în Anglia iar eu voi rămâne cu mezinul. Ori activitatea mea principala va fi, el, el şi doar el!
Multumesc pentru încurajări, pentru ,,brânciul” dat, dar şi pentru susţinere!
Cu tot dragul,draga mea 🙂
Spor la lucru si felicitari lui Razvan!
Apreciez curajul tau de a „da mai departe” cate-un pic din munca ta. Eu n-as putea sa dau din culise. Si eu folosesc machete didactice (mai mult sau mai putin spectaculoase). Si e exact ingrendientul de care are nevoie o activitate pentru a fi de nota 10. Uitandu-ma in urma, la toate machetele tale, pot spune despre tine (fara sa te cunosc) ca esti pasionata de munca ta (tu oare mai dormi?), esti delicata, organizata, si TALENTATA!
Grupa ce-o conduc o vor pe Mesterel si pe Mesterica, le place tot ce se aseamana cu ei.
Ca teme viitoare pentru acasa.. ce sa mai zic?! Ai putea pune in joc orice. De la anotimpuri la cifre, de la animale la mijloace de transport.
Mult spor in tot ceea ce faci!
Dragă Alina, nici eu nu te cunosc dar acum, ,,piele de găină” scrie pe mine. De ce ofer? Pentru că ştiu cum e să cauţi şi să nu găseşti ceea ce ai vrea să reprezinţi. Nu că aş fi eu soluţia, dar îmi place să cred că sunt una dintre ele. Sunt mulţi care-şi ţin ideile acasă, dar eu având copii, prefer să le împărtăşesc. Am trăit şi eu momente când fiind foarte încântată de-o găselniţă de-a mea, am ţinut-o ascunsă mai mult, până i-am dat drumul. Dar e mai bine aşa, să împărtăşeti cu alţii! Eu am un sentiment de bine! Cât despre aprecieri, ce-aş mai putea să spun decât, MULŢUMESC!
Iti multumim pentru acest concurs minunat! Iti apreciez enorm munca- tu stii sa tranformi ceva atat de simplu intr-un material didactic absolut inedit si cu siguranta apreciat de copilasii ce il vor folosi.
Noua ne-ar placea mult sa il castigam pe Mesterel, am putea adapta aceasta macheta in fel si chip :).
Mi-au placut foarte mult figurinele ce le-ai facut pentru povesti. Mi-ar placea mult sa mai vad astfel de figurine:).
Mult succes in tot ceea ce faci!
Mulţumesc mult Coca! Pentru aprecierile tale şi pentru răspuns. Am văzut şi remediat defecţiunea de la postarea cu Meşterel. Acum sper să fie bine. Ca şi tine, pasiunea pentru activităţile ce îi au în centru pe copii, m-au determinat să-mi găsesc abilităţi ce nu credeam că le am. Dar ştii tu mai bine despre ce vorbesc. APRECIERILE SUNT RECIPROCE. Mulţumesc, încă o dată!
Te felicit inca o data pentru tot ceea ce faci! Te admir foarte mult si mi-a placut mult de la inceput faptul ca explici in amanunt cum te joci/inveti cu Luca. Machetele tale sunt un jautor nepretuit pentru toti educatorii si pentru parinti, si eu ma straduiesc sa fac ceva vizual pentru a ilustra tot ce le spun copiilor, dar nu se ridica la calitatea alor tale, se vede ca esti foarte inzestrata. Daca ar fi sa aleg o macheta, as alege-o pe cea cu Mesterica, as putea sa o adaptez la mai multe teme. Continua sa creezi lucruri minunate pe orice tema, noi va urmarim mereu 🙂 .
Draga Ioana,iti multumim nespus pentru acest minunat concurs si doresc sa te felicit din nou pentru toate aceste minunatii pe care le creezi!Te admir foarte mult atat pentru modul in care stii sa dai viata unei bucati de polistiren cat si pentru daruirea ta in modul in care iti educi baietii!Esti un model demn de urmat !va urmaresc cu mare drag si interes!…cat despre premiu… Noua ne este binevenit oricare dintre cele 3 premii….nu as sti pe care sa il aleg,toate sunt folositoare….asa ca nu ma pronunt in acest sens.
Oh, ce cuvinte frumoase!Multumesc mult! Mai este ragaz sa te hotarasti daca inclini mai mult spre una dintre ele. Multumesc pentru toate aprecierile!
Pe toata aceasta perioada te-am urmarit cu drag si mare interes…am incercat sa fur din dibacia miinilor tale dar sincer nu am ajuns departe, in schimb anumite lectii mi-au fost de mare ajutor, si doresc sa cred ca imi vor fi si de acum in colo….Putine mame isi dau interesu pt copii lor, atentia, iubirea, dorinta de a sti, de ai sustine …printre ele am fost enumerata si eu cind a venit pe lume primul meu copil, adevarul ca nu cunosteam asa multe, sau asi mai putea spune ca situatia a fost de asa natura ca nu imi perimtieam ce imi permit acuma sa fac cu micutul…dar…stiu ca a fost doar o pedica dorinta era si atunci, si totusi fetita a ingdragit muzica, instrumentele , desenu , deci a luat multe din mine…..Cind pasesc in pagina ta si vad atitea lucruri bune sincer cu egoism ma bate gindu sa iau totu de la tine, nimic sa nu dau altuia…dar stiu e doar o dorinta in sensul bun al cuvintului….Va dorim in continuare mult succes pe mai departe…pt Luca baietelul cu parul de aur bafta, inteleciune, placere si dorinta in a continua sa caute si sa invete.Iar mamei multa rabdare, pt ca stiu cum e, sunt momente si momente in care simti ca te impiedici si pierzi un pic din curaj….dar…stiuca in jurul tau ai strins oameni minunati care te vor sustine pina la capat de drum.Daca am tot ajuns la concurs, am spus ca asi lua totu…dar ti-am mai scris odata ca tare mi-asi dori sa am macheta hartii si de atunci o tot privesc, ma tot invirt cum asi putea-o face si eu., chiar si macheta cu mesterel e minunata, ca asi putea aplica multe teme acolo si….dar in fine totu e minunat si frumos, meriti aplaude
Amalia, sa stii ca si din atitudinea razbate dragul de frumos si de implicare. Ani la rând am facut aceste lucruri fără a avea atâta atenţie şi atatea incurajari, si nu m-am oprit Dacă Dumnezeu va dori să fiu sănătoasă, voi continua, că aşa-mi place ce fac….. de nu ştiu cum să explic. Şi harta va ajunge la tine după acest concurs, dacă aşa va fi să fie!
Draga Ioana,multumim frumos pentru concurs! te felicit inca o data pentru maiestria cu care reusesti sa dai viata acestor bucati de polistiren si stii sa le transformi in niste machete senzationale de care au beneficiat si vor mai beneficia multi copii de acum incolo! Te admir ,stii bine, si pentru daruirea ta , pentru modul in care iti educi baietii!va urmaresc cu mare interes de fiecare data! esti un model demn de urmat!Mult succes pe viitor,dragii nostri!…cat despre premiul ales,crede-ma ca n-as stii pe care macheta sa o aleg,toate sunt la fel de folositoare,asa ca nu ma pot pronunta in acest sens 🙂 ….
O îmbraţişare caldă , cu iz de primăvară micuţului şi iscusitului David. Iar mamei lui, respect!
va imbratisam si noi cu mult drag,Ioana!!!….si iarta-ma ca am trimis de doua ori mesajul insa prima data nu mi l-a aratat ca si trimis…
Eu o aleg pe Mesterica. Mi-ar placea mult sa o las cadou doamnei educatoare de la grupa fetitei mele, sa o aiba amintire cand cei mici vor pleca la toamna la scoala. Este superb realizata, imi plac detaliile cu care e pictata. De altfel, am remarcat ca toate machetele tale sunt foarte frumos pictate, toate chipurile au expresivitate iar partile componente se imbina armonios. Am observat ca atunci cand creezi o macheta, o gandesti ca un intreg cu celelalte parti. E ca si cum in loc sa spui un cuvant, spui o poveste intreaga. Eu te urmaresc de cand ai deschis blogul, dar mai in umbra, iti admir fiecare creatie.
Dragă Laura, sunt aşa minunate cuvintele tale! Profesionistul din tine, dacă le rosteşte, înseamnă că a văzut el ceva. Tot ce pot spune este că, ador ceea ce fac şi-mi place să finalizez tot ceea ce încep. E drept că uneori durează mai mult până să fiu de acord cu mine însămi, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sănătate ţie şi micuţei tale şi inspiraţie maximă!
Mulţumesc!
Multumesc mult, Valentina! Stradania mea este normala, pentru ca asa stiu eu sa-mi ajut copilul. De o bucata de vreme , se pare ca e buna de aplicat si in cazul altora. Ceea ce ma bucura! Sanatate sa avem sa ne putem pune ideile in aplicatie! Multumesc pentru atentia pe care ai fata de noi!
Foarte frumos concursul, felicitari si multumim!
Noua ne-ar placea mult sa castigam harta Romaniei in relief !
Te admir foarte mult pentru daruirea ta , pentru modul in care iti educi baietii!Va urmaresc cu mare interes de fiecare data! Esti un model demn de urmat!Mult succes pe viitor,dragii nostri!
Gabriela M
Mulţumesc Gabriela, pentru aprecieri şi pentru cuvintele frumose. Dacă va fi să fie, harta va ajunge la voi, odată cu toată dragostea noastră. Am s-o confecţionez alături de Răzvan dar şi de Luca şi aşa va avea o valoare mai mare.
Vă mai aşteptăm la noi în vizită!
Buna! Frumos concursul si success tuturor inca de pe acum. Mi-ar placea sa-l avem pe Mesterel. Mult succes pe viitor si sa stii ca si eu te urmaresc tot din umbra.Momentan renovam camera copiilor si tare mi-ar placea sa avem in camera cateva machete realizate de tine(circuitul apoi in natura sau anotimpurile…)
Si eu m-aş bucura să ştiu că fac ziua frumoasă unor copii! Multumesc de aprecieri şi poate, sorţii( în ceea ce priveşte acest concurs, evident! ) se vor decide să se oprească în … camera copiilor tăi.
Ma bucur mult ca ai dat startul primului concurs pe blog. Doresc mult success tuturor participantilor si ma bucur ca munca ta este urmarita si apreciata de atatia oameni. Felicitari si tine-o tot asa! Noua ne-ar placea sa avem o macheta cu harta Romaniei. Va imbratisam cu drag si va dorim mult spor! Alina
Mulţumesc mult Alina! Mulţumesc pentru tot! Vă îmbrăţişez cu mult drag şi dor!
Draga Ioana,stii ca eu te urmaresc chiar de nu-ti spun iar concursul tau a venit asa de parca e raspunsul dorintelor mele ascunse,tot uitandu-ma cu jind la machetele tale minunate si la ce activitati faine faceti.
In ce priveste premiile…mie imi plac toate si le consider pe fiecare folositoare dar am luat copiii langa mine si i-am intrebat ce ar vrea ei…fata o vrea pe Mesterica,iar baiatul pe Mesterel…uf,ma gandeam eu ca se va intampla asta dar am gasit si solutia:daca vom fi printre castigatori,optez doar pentru una,ia pe cealalta o cumpar.
In rest,am incredere in intuitia ta si-n talentul tau si-ti doresc sanatate,spor si inspiratie!Toate cele bune!(succes lui Razvan,tinem pumnii!)
Week-end placut!
Multumesc Gianina! Sa fie cu noroc si sa ajunga machetele la voi. Sa-ti traiasca pruncii si sa te bucuri de ei. Cu normalitate, sanatate, simplitate si tihna! Multumesc inca o data, pentru atentia pe care ne-o acorzi!
Pingback: Activităţi educative copii – La voi au venit rândunelele? – Machete didactice
Pingback: Activităţi educative copii – Cum reuşeşte barza să-şi găsescă drumul? – Machete didactice