Etichete

, ,

M-am gandit sa aduc impreuna aceste notiuni, acum ca tot se anunta ninsori abundente in Nordul Moldovei dar si pentru ca ziua se micsoreaza.

Am centrat aceasta activitate de zi – noapte si ploaie – ninsoare si am insistat pe asemanarile si diferentele dintre ele.

In acest sens, in craftul pe care l-a realizat Luca, am cautat sa „disecam” etapa cu etapa asa incercand sa acoperim cat mai multa informatie despre aceste fenomene ale naturii, despre caracteristicile lor, plasarea lor in an si anotimpuri, dar si despre insemnatatea pe care o au.

Materialele pregatite pentru realizarea lucrarii de astazi au fost urmatoarele:

foi cartonate  galben si negru
folie transparenta
inele pentru prins foliile transparente
foarfece
lipici
carioc
creioane colorate cerate pentru foaia neagra
acuarele
pixuri cu gel.
A desenat Luca tot ce a fost nevoie, initial gandindu-ma sa folosesc autocolante. Insa a fost mai interesant asa si mai bine!

S-a facut mai intai un contur in creion, apoi s-a desenat o casa, dar taiata in doua pentru a reprezenta si ziua si noaptea. Pe coala neagra se coloreaza cu ceara si contur cu gel, pentru a fi vizibil ceea ce se face. Apoi a construit acoperisul. Pe foaia galbena se poate scrie cu orice pentru ca aceasta permite. Rand pe rand apar usa la casa, ferestrele, care pentru zi sunt reprezentate cu albastru iar pentru noapte cu galben ( fiind luminate).

Urmeaza sa fie desenate pentru zi – soarele si norii iar pentru noapte- luna si stelele. Urmatoarea etapa a fost cea de pictura. S-au pictat: pe foaia cu noaptea, fulgi de zapada iar pe foaia cu ziua, picuri de ploaie. Toate acestea pe folia transparenta.

Dupa ce au fost puse la locul lor, Luca a facut cateva fise pe baza celor discutate in timpul realizarii acestui craft.

Atat fisele completate de Luca, dar si cele in alb le gasiti mai jos.

img454 img455 img456

Pe cele de ploaie si ninsoare, Luca a scris cateva cuvinte ce caracterizeaza aceste fenomene.

img457 img458 img459

img460

Acum, ca ne-am dumirit, asteptam sa vina ninsoarea. Chiar daca eu nu o indragesc atat de tare, ca in fiecare an am sa merg cu Luca la sanius si am sa-l ajut sa construiasca un om de zapada!